Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sa??atka z gotowanych og??rk??w

Kuchnia indyjska
2 ??rednie ??wie??e og??rki, obrane, pokrajane w grube plastry
˝ szklanki wody
1 ma??a cebula drobno posiekana
1 drobno posiekany zÄ?bek czosnku
1 ??wie??a papryka drobno posiekana (dowolnie);
1/4 ??y??eczki imbiru (dowolnie) szczypta chlli
1/4 ??y??eczki soli
2 ??y??ki oliwy lub oleju jadalnego
2 ??y??ki soku z cytryny lub 1 ??y??eczka octu
(6 proc) z 1 ??y??kÄ? wody.
1. Og??rki gotowaÄ? w wodzie oko??o 10 min., a?? bÄ?dÄ? miÄ?kkie, osÄ?czyÄ?. 2. CebulÄ?, czosnek, paprykÄ? i ugotowany og??rek posiekaÄ? na jednolitÄ? masÄ?. 3. W??o??yÄ? posiekane jarzyny do miseczki, dodaÄ? imbir, chlli, s??l, oliwÄ?, sok z cytryny lub ocet z wodÄ?. Wszystko dok??adnie wymieszaÄ?. 4. WstawiÄ? pod przykryciem do lod??wki na 2 godz. 5. Och??odziÄ? i podawaÄ? z indyjskimi lub pakista??skimi potrawami miÄ?snymi lub do pieczystego. Proporcje dla 2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design