Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sa??atka hinduska

Kuchnia indyjska
3 ??y??ki posiekanego ??wie??ego imbiru lub 2 ??y??eczki imbiru w proszku
1 ma??a cebula obrana, posiekana,
sok z 2 cytryn lub 4 ??y??ki octu (6 proc.) i 6 ??y??ek wody
1/2 ??y??eczki soli
2 du??e pomidory grubo posiekane
3 ??y??ki oliwy lub oleju jadalnego
1 ??y??ka octu (6 proc.)
1. CebulÄ? wymieszaÄ? z imbirem, solÄ? i sokiem cytrynowym lub z octem i wodÄ?. 2. DodaÄ? do pomidor??w, mieszajÄ?c powoli wiewaÄ? oliwÄ? z octem. 3. Prze??o??yÄ? do s??oika (twist) i pod przykryciem wstawiÄ? do lod??wki na 2-3 godz. 4. PodawaÄ? och??odzonÄ? do potraw indyjskich. Proporcje dla 2-3 os??b Do pomidor??w mo??na dodaÄ? obrane i grubo posiekane ??wie??e og??rki, pokrajanÄ? cykoriÄ?, paprykÄ? lub ugotowany seler. Pomidory mo??na zastÄ?piÄ? winnymi jab??kami lub gruszkami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design