Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Kwaszone og??rki po korea??sku

Kuchnia korea??ska
6 ??wie??ych og??rk??w
2 ??y??ki soli
2 dymki lub ma??a cebulka grubo posiekana
1 roztarty zÄ?bek czosnku
1/8 ??y??eczki przyprawy chlli
1/8 ??y??eczki imbiru w proszku
1 ??y??eczka cukru
2/3 szklanki przegotowanej wody
1. Nie obrane og??rki przepo??owiÄ?, pokrajaÄ? w 2 cm kawa??ki, posypaÄ? ??y??kÄ? soli, odstawiÄ? na 10 min: 2. Og??rki przelaÄ? zimnÄ? wodÄ?, osÄ?czyÄ?. 3. DymkÄ?, czosnek, chlli, imbir, s??l cukier dok??adnie wymieszaÄ?, dodaÄ? og??rki, zamieszaÄ? kilka razy. 4. Prze??o??yÄ? do s??oik??w )twist), wlaÄ? wodÄ?, lekko zamieszaÄ?, zakrÄ?ciÄ?, pozostawiÄ? w ciep??ym miejscu na 48 godz. 5. PodawaÄ? och??odzone. Uwaga: Og??rki kwaszÄ? siÄ? kilka dni przy niskiej temperaturze oraz wydzielajÄ? specyficzny zapach, lepiej trzymaÄ? je z dala od innych produkt??w ??ywno??ciowych.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design