Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
KISIEL (MUS) WANILIOWY Z GRYSIKU PSZENNEGO

20 dag grysiku pszennego (manny)
1/4 laski wanilii
80 dag mleka
2 bia??ka (piana)
10 dag cukru
CzÄ???Ä? zimnego mleka wymieszaÄ? z mannÄ?. ResztÄ? mleka zagotowaÄ?, mannÄ? wlaÄ? na wrzÄ?ce mleko i mieszajÄ?c na brzegu p??yty rozkleiÄ? jÄ?, dodaÄ? cukier do smaku, i waniliÄ? (ok. 20 min.). RozklejonÄ? mannÄ? odstawiÄ? i szybko ubijaÄ? rÄ?cznie lub w mikserze na jednolitÄ? g??adkÄ? masÄ? (ok. 20 min.). Po ubiciu mus wymieszaÄ? z pianÄ? z bia??ek, wy??o??yÄ? do kompotierki i ostudziÄ?. PodawaÄ? z sorbetem sur??wkowym z malin i porzeczek lub truskawek, ??mietankÄ? bitÄ? lub sosem waniliowym.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design