Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sa??atka karaibska

Kuchnia karaibska
3 ugotowane marchewki pokrajane w krÄ???ki
1/2 ma??ej ugotowanej brukwi pokrajanej w kostkÄ?
3 ugotowane ziemniaki pokrajane w kostkÄ?
2 ugotowane buraki pokrajane w kostkÄ?
2 pomidory pokrajane w ??semki
1/2 p??czka zielonej pietruszki
1 g????wka sa??aty
1/2 szklanki oliwy lub oleju jadalnego
6 ??y??ek octu (6 proc.)
1 ??y??eczka soli
1/2??y??eczka pieprzu
2 jaja na twardo (dowolnie)
1 pÄ?czek rzodkiewek (dowolnie)
1 Na okrÄ?g??ym p????misku u??o??yÄ? op??ukane li??cie sa??aty i zielonej pietruszki. Uk??adaÄ? w krÄ?gi marchewkÄ?, brukiew, ziemniaki, buraczki, pomidory. 2. PrzybraÄ? jajami i rzodkiewkami. 3. Do ma??ego s??oika (twist) wlaÄ? oliwÄ?, ocet. doprawiÄ? solÄ? i pieprzem. mocno wstrzÄ?saÄ?. Sosem tym polaÄ? sa??atkÄ?. Proporcje dla 4-5 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design