Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sa??atka rybna

Kuchnia portoryka??ska
1/2 kg ugotowanego lub wÄ?dzonego dorsza
1 /2 kg obranej cebuli pokrajanej w krÄ???ki
1/2 kg pomidor??w pokrajanych w plasterki
2/3 szklanki oliwy
1/3 szklanki octu )6 proc.)
1 /4 ??y??eczki pieprzu
1 ??y??eczka soli
1. UgotowanÄ? rybÄ? ostudziÄ?. obraÄ? z o??ci u??o??yÄ? po??rodku p????miska. 2. CebulÄ? i pomidory u??o??yÄ? wok???? ryby. 3. WlaÄ? do ma??ego s??oika (twist) oliwÄ?, ocet, doprawiÄ? solÄ? i pieprzem, mocno wstrzÄ?saÄ?. Sosem tym polaÄ? sa??atkÄ?. 4 PodawaÄ? ze ??wie??ym bia??ym pieczywem lub z ziemniakami z wody. Proporcje dla 2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design