Kuchnia portoryka??ska
1/2 kg ugotowanego lub wÄ?dzonego dorsza
1 /2 kg obranej cebuli pokrajanej w krÄ???ki
1/2 kg pomidor??w pokrajanych w plasterki
2/3 szklanki oliwy
1/3 szklanki octu )6 proc.)
1 /4 ??y??eczki pieprzu
1 ??y??eczka soli |
1. UgotowanÄ? rybÄ? ostudziÄ?. obraÄ? z o??ci u??o??yÄ? po??rodku p????miska.
2. CebulÄ? i pomidory u??o??yÄ? wok???? ryby.
3. WlaÄ? do ma??ego s??oika (twist) oliwÄ?, ocet, doprawiÄ? solÄ? i pieprzem, mocno wstrzÄ?saÄ?. Sosem tym polaÄ? sa??atkÄ?.
4 PodawaÄ? ze ??wie??ym bia??ym pieczywem lub z ziemniakami z wody.
Proporcje dla 2-3 os??b
|