Kuchnia wenezuelska
2 ??y??ki posiekanego selera
2 ??y??ki posiekanej zielonej pietruszki
1/2 pÄ?czka posiekanego szczypiorku
1/2 szklanki posiekanej cebuli
2 ??y??eczki przyprawy curry lub 1 ??y??eczka
gram mas??a
1 /2 ??y??eczki przyprawy chlli
1 szklanka grubo posiekanej ??wie??ej lub mro??onej papryki,
2 ugotowane marchewki, pokrajane w ma??Ä? kostkÄ?
3 ugotowane ziemniaki, pokrajane w kostkÄ?
1 ??y??eczka soli czosnkowej lub ma??y zÄ?bek
czosnku roztarty z 1/2 ??y??eczki soli
3 ??y??ki majonezu
3 ??y??ki oliwy
omlet z 3-5 jaj posiekany lub 3-5 posiekanych
jaj na twardo
1-1 i 1/2 ??y??eczki soli
pomidory pokrajane w plasterki (dowolnie)
oliwki, rzodkiewki (dowolnie) |
1. Delikatnie wymieszaÄ? wszystkie sk??adniki poza trzema ostatnimi.
2. PrzybraÄ? pomidorami, oliwkami i rzodkiewkami, wstawiÄ? do lod??wki na 2 godz.
Proporcje dla 3-4 os??b
|