Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sa??atka andyjska

Kuchnia wenezuelska
1/2 kg szpinaku
1 obrana ??rednia cebula, pokrajana w plasterki
2 jaja na twardo posiekane
2 gruszki (w przepisie oryginalnym gruszki awokado)
sok z cytryny lub 2 ??y??ki octu (6 proc.) i 4 ??y??ki i wody
1/2 ??y??eczki cukru
1. Szpinak przebraÄ?, odciÄ?Ä? ogonki, wyp??ukaÄ? kilka razy w du??ej ilo??ci wody, dok??adnie osÄ?czyÄ? i osuszyÄ? w czystej ??ciereczce. 2. Dok??adnie rozdrobniÄ?, u??o??yÄ? w salaterce. 3. CebulÄ? rozdzieliÄ? na pier??cionki; dodaÄ? do szpinaku. 4. ObraÄ? gruszki, usunÄ?Ä? gniazdka nasienne, pokrajaÄ? w plasterki. 5. Gruszki, jaja w??o??yÄ? do salaterki, wszystko lekko wymieszaÄ?. 6. Do ma??ego s??oika (twist) wlaÄ? oliwÄ?, dodaÄ? czosnek, sok lub ocet z wodÄ?, doprawiÄ? solÄ?, pieprzem i cukrem, mocno wstrzÄ?saÄ?. 7. Sosem tym polaÄ? sa??atkÄ?, lekko wymieszaÄ?. Proporcje dla 2-3 os??b
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design