20 dag makaronu (nitki lub wstÄ???ki)
ma??y kalafior
ma??y seler
2 marchwie
20 dag szynki wÄ?dzonej lub kie??basy my??liwskiej
2 ??y??ki oleju
2 ??y??ki octu
3 ??y??ki majonezu
??y??eczka musztardy
s??l |
Po??amany makaron ugotowaÄ? w osolonej wodzie. Warzywa obraÄ? i op??ukaÄ?. Seler i marchew pokrajaÄ? w kostkÄ?, kalafior podzieliÄ? na r????yczki. UgotowaÄ? w osolonej wodzie i po ostudzeniu wymieszaÄ?. Olej, ocet, majonez i musztardÄ? ukrÄ?ciÄ? na g??adki sos i polaÄ? nim sa??atkÄ?. PosypaÄ? drobno posiekanÄ? szynkÄ? lub kie??basÄ?.
|