70 dag m??odej zielonej fasolki szparagowej
3 ??ledzie
3 ziemniaki
1 cebula
p???? szklanki majonezu
s??l
cukier |
Wymoczone ??ledzie, sfiletowaÄ?, ??ciÄ?gnÄ?Ä? sk??rkÄ? i pokrajaÄ? w kwadraciki. FasolkÄ? op??ukaÄ?, ugotowaÄ? w osolonej i ocukrzonej wodzie i pokrajaÄ? na kawa??ki o d??ugo??ci 2-3 cm. Ziemniaki ugotowaÄ? w ??upinach, obraÄ? i pokrajaÄ? w cienkie talarki. Wszystkie sk??adniki wymieszaÄ?. CebulÄ? obraÄ? i zetrzeÄ? na tarce o drobnych otworach. WymieszaÄ? jÄ? z majonezem, osoliÄ? i sosem tym polaÄ? sa??atkÄ?.
|