8 solonych kilek lub filet??w anchois
10 dag wÄ?dliny (szynka lub kie??basa)
2 jajka
4 ziemniaki
2 marchwie
4 marynowane og??rki
jab??ko
p???? szklanki zielonego groszku
p???? szklanki majonezu
s??l |
Ziemniaki, marchew i jajka ugotowaÄ?, pokrajaÄ? w kostkÄ?, 1 jajko zostawiajÄ?c do dekoracji. Og??rki obraÄ? i tak??e pokrajaÄ?. Je??li groszek jest ??wie??y - ugotowaÄ? go. Wszystkie sk??adniki wymieszaÄ? z majonezem, w??o??yÄ? do salaterki, na wierzchu po??o??yÄ? przepo??owione i oczyszczone kilki (mo??na je ozdobnie zwinÄ?Ä?) lub filety anchois; po??o??yÄ? tak??e zwiniÄ?tÄ? w ruloniki wÄ?dlinÄ?, przybraÄ? boki zielonym groszkiem i talarkami jajka na twardo.
|