25 dag ugotowanej ryby (rozmaite gatunki)
2 dag ??elatyny
??y??eczka utartego suchego chrzanu
bardzo ma??y seler
3 jajka
szklanka soku pomidorowego
2 ??y??ki octu (10%)
6 ??y??ek majonezu
pieprz
s??l
cebula |
??elatynÄ? namoczyÄ? w 4 ??y??kach zimnej wody, wymieszaÄ? z sokiem pomidorowym, dodaÄ? chrzan, ocet, s??l i pieprz oraz sok wyci??niÄ?ty z cebuli. WstawiÄ? na 1 godz. do lod??wki, aby galaretka skrzep??a. Gotowane ryby oczy??ciÄ? z o??ci i rozdrobniÄ?. Jajka ugotowaÄ? na twardo. UgotowaÄ? tak??e seler i pokrajaÄ? w talarki. Zastyg??Ä? galaretkÄ?, pociÄ?Ä? na kwadraciki, wymieszaÄ? z kawa??kami ryb, selerem i pokrajanymi w ??semki jajami, prze??o??yÄ? do ma??ych naczy?? lub szklanej salaterki. Przed podaniem przybraÄ? majonezem i ga??Ä?zkami zielonej pietruszki.
|