15 dag gotowanego miÄ?sa
20 dag ciemnego chleba
2 og??rki
szklanka ??wie??o kwaszonej kapusty
2 pory
2 zÄ?bki czosnku
2 gotowane marchwie
2 gotowane ziemniaki
2 szklanki gotowanej fasoli
szklanka wysuszonych nasion konopi (tzw. siemiÄ? konopne)
s??l
pieprz
3 ??y??ki oleju s??onecznikowego |
MiÄ?so i chleb pokrajaÄ? w niewielkÄ? kostkÄ?. Obrane og??rki zetrzeÄ? na tarce o du??ych otworach. Pory, marchew i ziemniaki pokrajaÄ?, dodaÄ? gotowanÄ? fasolÄ?, kiszonÄ? kapustÄ? i rozgniecione z solÄ? zÄ?bki czosnku. Olej s??onecznikowy rozgrzaÄ? i zalaÄ? nim wymieszane sk??adniki, jeszcze raz zamieszaÄ?, naczynie przykryÄ? i dobrze nim kilka razy potrzÄ?snÄ?Ä?. Umyte i ususzone siemiÄ? wsypaÄ? na patelniÄ? i upru??yÄ? na sucho, wsypaÄ? do glinianej miski i ut??uc, a?? zrobi siÄ? szarobia??a masa. PokryÄ? niÄ? powierzchniÄ? sa??atki. PodawaÄ? z gotowanymi ziemniakami.
|