Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sa??atka kartoflana

1 kg ziemniak??w
3-4 cebule
3 ??y??ki oleju lub oliwy
2 ??y??ki octu winnego,
pieprz
s??l
Ziemniaki umyÄ?, ugotowaÄ? w ??upinach, po czym obraÄ? i jeszcze lekko cieple pokrajaÄ? w talarki. Cebule obraÄ? i pokrajaÄ? tak??e w talarki, bardzo cienkie, a?? przezroczyste. Sk??adniki wymieszaÄ?, przyprawiÄ? oliwÄ?, octem, solÄ? i pieprzem. Sa??atkÄ? kartoflanÄ? podaje siÄ? w??a??ciwie do wszystkiego: do pieczonego i sma??onego miÄ?sa, do zimnych wÄ?dlin i salceson??w, a tak??e jako danie samodzielne, np. na kolacjÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design