2 solone ??ledzie
4 jajka
1 ??rednia cebula
3 ??y??ki octu winnego lub 3-procentowego
??y??ka margaryny
??y??eczka musztardy
szczypta cukru
zielona pietruszka |
?šledzie dobrze wymoczyÄ?, zdjÄ?Ä? sk??rkÄ?, usunÄ?Ä? krÄ?gos??up i o??ci, pokrajaÄ? na niewielkie kwadraciki. CebulÄ? drobno posiekaÄ? i obsma??yÄ? na z??ocisty kolor w rozgrzanej margarynie. 2 surowe jajka roztrzepaÄ? widelcem z octem, dodaÄ? musztardÄ?, szczyptÄ? cukru i przesma??onÄ? cebulÄ?. Przygotowane ??ledzie polaÄ? sosem, po wierzchu posypaÄ? drobno posiekanymi 2 jajkami na twardo i natkÄ? pietruszki.
|