4-5 ??redniej wielko??ci ziemniak??w
25 dag gotowanej lub pieczonej wieprzowiny
2 jajka
jab??ko
2 kwaszone og??rki
1 ??led??
25 dag czerwonych buraczk??w (2 ??redniej wielko??ci)
Sos:
p???? szklanki gÄ?stej ??mietany
??y??ka utartego suchego chrzanu
2 ??y??ki octu winnego
??y??eczka musztardy
p???? szklanki posiekanej zieleniny (koper, pietruszka)
s??l |
Ziemniaki i buraczki ugotowaÄ? w ??upinach, po ostudzeniu obraÄ? i pokrajaÄ? w kostkÄ?. ?šledzia wymoczyÄ?, jajka ugotowaÄ? na twardo. Wszystkie sk??adniki pokrajaÄ? w jednakowÄ? kostkÄ? i wymieszaÄ? z sosem. PrzyrzÄ?dzajÄ?c sos, wszystkie sk??adniki dok??adnie wymieszaÄ? i osoliÄ? do smaku.
|