Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sa??atka ba??tycka

4-5 ??redniej wielko??ci ziemniak??w
25 dag gotowanej lub pieczonej wieprzowiny
2 jajka
jab??ko
2 kwaszone og??rki
1 ??led??
25 dag czerwonych buraczk??w (2 ??redniej wielko??ci)
Sos:
p???? szklanki gÄ?stej ??mietany
??y??ka utartego suchego chrzanu
2 ??y??ki octu winnego
??y??eczka musztardy
p???? szklanki posiekanej zieleniny (koper, pietruszka)
s??l
Ziemniaki i buraczki ugotowaÄ? w ??upinach, po ostudzeniu obraÄ? i pokrajaÄ? w kostkÄ?. ?šledzia wymoczyÄ?, jajka ugotowaÄ? na twardo. Wszystkie sk??adniki pokrajaÄ? w jednakowÄ? kostkÄ? i wymieszaÄ? z sosem. PrzyrzÄ?dzajÄ?c sos, wszystkie sk??adniki dok??adnie wymieszaÄ? i osoliÄ? do smaku.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design