Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sa??atka z pieczarek

Kuchnia w??oska
300 g pieczarek
1 ??????tko ugotowane na twardo
1 ??y??eczka posiekanej natki pietruszki
1 sardela solona (anchois)
1 zÄ?bek czosnku
6 ??y??ek oliwy z oliwek
sok z 1/2 cytryny
s??l
Pieczarki oczy??ciÄ?, umyÄ?, osuszyÄ? i drobniutko pokroiÄ? na plasterki. PietruszkÄ? i sardelÄ? wcze??niej wyp??ukanÄ? z soli i oczyszczonÄ? z o??ci dok??adnie posiekaÄ? i w??o??yÄ? do rondelka. DodaÄ? rozdrobnione ??????tko, wlaÄ? oliwÄ?, sok z cytryny, w??o??yÄ? roztarty czosnek i posoliÄ?. Wszystkie sk??adniki ucieraÄ? tak d??ugo, a?? sos nabierze jednolitej konsystencji. Grzyby podawaÄ? roz??o??one p??asko na talerzykach i polane sosem.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design