Kuchnia w??oska
200 g wÄ?dzonego tu??czyka
100 g suchar??w
4 filety z sardeli, wymoczone i op??ukane w occie
4 ??y??ki kapar??w
4 ??y??ki zmielonych zielonych oliwek
1 sa??atkowy pomidor
1 ??y??ka octu winnego
4 ??y??ki oliwy z oliwek
s??l |
W zakwaszonej octem wodzie zamoczyÄ? suchary, po czym dok??adnie je odcisnÄ?Ä? i prze??o??yÄ? do salaterki. RybÄ? pokroiÄ? w bardzo cienkie paski i po??o??yÄ? na suchary. W salaterce u??o??yÄ? tak??e kapary, pokrojone filety z sardeli, zmielone oliwki, do??o??yÄ? pokrojony w Ä?wiartki pomidor, przyprawiÄ? solÄ? oraz oliwÄ?, wymieszaÄ? i podawaÄ? na st????.
|