1 ma??a g????wka m??odej kapusty,
oliwa,
1/2 szklanki octu,
s??l,
pieprz |
KapustÄ? poszatkowaÄ?, w??o??yÄ? do durszlaka z d??ugÄ? rÄ?czkÄ?, zanurzyÄ? go w garnku z osolonym wrzÄ?tkiem i trzymaÄ? przez 10 min. WyjÄ?Ä? durszlak, zalaÄ? kapustÄ? zimnÄ? wodÄ?, odcedziÄ? i wy??o??yÄ? na g??Ä?boki p????misek. WlaÄ? wodÄ? z octem w proporcji 1 do 1. OdstawiÄ? na parÄ? godzin, odcedziÄ?, prze??o??yÄ? na inny p????misek, doprawiajÄ?c solÄ?, pieprzem i oliwÄ?. PodawaÄ? na zimno.
|