Kuchnia portoryka??ska
1 ??redni ??wie??y og??rek, obrany, pokrajany w kostkÄ?
2 ??rednie pomidory, sparzone, obrane, grubo posiekane
1 ??wie??a papryka bez ziarenek
posiekana
1/2 pÄ?czka rzodkiewek pokrajanych w plasterki
1/2 pÄ?czka dymki lub szczypiorku grubo posiekanego
1/2 pÄ?czka drobno posiekanej zielonej pietruszki
1 g????wka zielonej sa??aty pokrajana w paski |
Do ma??ego s??oika wlaÄ? oliwÄ?, cytrynÄ? lub ocet z wodÄ?, dodaÄ? czosnek, s??l i pieprz, zakrÄ?ciÄ? wieczko, kilka razy mocno wstrzÄ?snÄ?Ä?, wstawiÄ? na 30 min. do lod??wki. W??o??yÄ? wszystkie jarzyny do du??ej salaterki lub miski, wymieszaÄ?. Przed samym podaniem wstrzÄ?snÄ?Ä? s??oik z sosem, polaÄ? nim jarzyny, wszystko wymieszaÄ?.
Proporcje dla 3-4 os??b
|