Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sos chrzanowy na zasma??ce ze ??mietanÄ?

6 dkg chrzanu cukrowego
20 dkg ??mietany
kwasek cytrynowy
s??l
4 dkg mas??a
cukier
4 dkg mÄ?ki
ocet
1/2 szklanki roso??u (lub wody)
(I-2 ??????tka)
Chrzan utrzeÄ?, skropiÄ? roztworem kwasu cytrynowego. StopiÄ? mas??o, dodaÄ? mÄ?kÄ?, chwilÄ? podsma??yÄ?, nie rumieniÄ?c zasma??ki. Zasma??kÄ? rozprowadziÄ? ??mietanÄ?, mieszajÄ?c zagotowaÄ?, je??eli za gÄ?sta, rozrzedziÄ? mocnym roso??em (lub gorÄ?cÄ? wodÄ?), dodaÄ? chrzan do smaku, sos zagotowaÄ? mieszajÄ?c go. Sos przyprawiÄ? solÄ?, octem i cukrem do smaku. Przed wydaniem mo??na go wymieszaÄ? z ??????tkami. PodawaÄ? do sztuki miÄ?sa, ozora, ryby gotowanej lub saut??, jaj gotowanych, potraw jarskich, zw??aszcza z ziemniak??w, i u??ywaÄ? do zapiekania miÄ?sa gotowanego i ryb.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design