Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sos cebulowy rumiany

4 dkg t??uszczu ros???? (lub woda)
4 dkg cebuli
s??l
1/2 szklanki zimnej wody
ocet
4 dkg mÄ?ki cukier
PokrajaÄ? cebulÄ?, zrumieniÄ? z t??uszczem na jasnoz??oty kolor. MÄ?kÄ? zrumieniÄ? w piekarniku, wymieszaÄ? z t??uszczem i cebulÄ?, odstawiÄ?. Zasma??kÄ? rozprowadziÄ? ostudzonym roso??em lub wodÄ?, zagotowaÄ?, przetrzeÄ? przez sito. Sos posoliÄ? do smaku; je??eli trzeba, zabarwiÄ? karmelem, dodaÄ? octu i cukru, zagotowaÄ?. Sos ma mieÄ? smak kwa??no-s??odkawy.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design