Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sos cebulowy bia??y

15 dkg cebuli
1/2 szklanki pe??nego mleka
4 dkg mas??a (lub s??odkiej ??mietanki)
1 szklanka roso??u s??l
4 dkg mÄ?ki
1 dkg cukru
CebulÄ? obraÄ?; obgotowaÄ?, odcedziÄ?, pokrajaÄ? drobno, dodaÄ? mas??o i udusiÄ? jÄ? do miÄ?kko??ci nie rumieniÄ?c, lecz skrapiajÄ?c mocnym roso??em. Gdy cebula jest ju?? miÄ?kka, przetrzeÄ? jÄ?, zagotowaÄ? i podprawiÄ? mÄ?kÄ? wymieszanÄ? z mlekiem. Sos mieszajÄ?c zagotowaÄ?, dodaÄ? s??l i cukier do smaku. PodawaÄ? do sztuki miÄ?sa, baranich kotlet??w, jaj w koszulkach,
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design