Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sos holenderski

1 szklanka roso??u z ryby, drobiu lub miÄ?sa
ga??ka muszkato??owa
8 dkg mas??a
1/2 szklanki wina wytrawnego bia??ego
5 ??????tek
ZagotowaÄ? wywar z miÄ?sa lub ryby (zale??nie od potrawy, do kt??rej sos ma byÄ? podany) z winem i ga??kÄ? muszkato??owÄ?. UtrzeÄ? mas??o z ??????tkami, ubijaÄ? na parze, dodajÄ?c po trochu wrzÄ?cy wywar z winem. Gdy sos zgÄ?stnieje, wylaÄ? do sosjerki, wstawiÄ? do gorÄ?cej wody; mieszaÄ?, aby nie zastyg?? na powierzchni; podawaÄ? natychmiast. Podaje siÄ? do ryb, miÄ?s po angielsku, szparag??w, kalafior??w, karczoch??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design