Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sos koperkowy ze ??mietanÄ?

1 szklanka roso??u (lub wody)
s??l
25 dkg ??mietany
1-2 surowe ??????tka
2 dkg mÄ?ki
2 dkg mas??a
3 ??y??ki koperku
Koperek op??ukaÄ?, otrzÄ?snÄ?Ä?, oskubaÄ?, drobno pokrajaÄ?. ZagotowaÄ? ros???? (wodÄ?); mÄ?kÄ? rozmieszaÄ? w ??mietanie, podprawÄ? wlaÄ? do wrzÄ?cego roso??u, zagotowaÄ?, dodaÄ? koperek, posoliÄ? do smaku. Mas??o utrzeÄ? z ??????tkami; przed wydaniem dodawaÄ? do mas??a po trochu gorÄ?cy sos, rozetrzeÄ?, wymieszaÄ? z resztÄ? sosu i zaraz podawaÄ?. Sosu tego nie mo??na przygrzewaÄ?, bo zwa??Ä? siÄ? ??????tka.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design