Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Chrzan z octem

2 grube ??aski chrzanu cukrowego
ocet
kwasek cytrynowy
cukier
s??l
woda
Chrzan op??ukaÄ?, ostrugaÄ?, zetrzeÄ? na drobnej tarce, skropiÄ? rozpuszczonym kwaskiem cytrynowym i pozostawiÄ? na chwilÄ? roz??o??ony na talerzu. Po pewnym czasie da chrzanu dodaÄ? ocet z wodÄ?, s??l i cukier do smaku w??o??yÄ? do s??oika z zakrÄ?tkÄ?, zamknÄ?Ä?, aby dalej nie wietrza?? i zachowa?? odpowiedniÄ? gÄ?sto??Ä?. Smak chrzanu ma byÄ? s??odkawo-kwa??ny.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design