Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Obwarzanki

22 dag mÄ?ki
2 jajka
p???? szklanki mleka
1 dag dro??d??y
1,5 ??y??eczki cukru
2 szczypty soli
olej do sma??enia
cukier puder do posypania
Dro??d??e rozmieszaÄ? z ??y??kÄ? podgrzanej wody i dodaÄ? do podgrzanego mleka. Jajka ubiÄ? trzepaczkÄ? sprÄ???ynowÄ? z cukrem, dodaÄ? do dro??d??y, po czym wsypywaÄ? stopniowo mÄ?kÄ? z solÄ?, ciÄ?gle mieszajÄ?c. Ciasto odstawiÄ? na 1 godz. w ciep??e miejsce. Na patelni rozgrzaÄ? dobrze olej, a ciasto prze??o??yÄ? do szprycy u??ywanej do ozdabiania tort??w. WyciskaÄ? prosto na patelniÄ? podw??jnie albo potr??jnie skrÄ?cone obwarzanki. Sma??yÄ? po 1 min z ka??dej strony. WyjmowaÄ? drewnianÄ? ??opatkÄ? na bibu??kÄ? lub ligninÄ? i jeszcze gorÄ?ce - posypywaÄ? cukrem pudrem. PodawaÄ? do kawy lub kwasu cytrynowego.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design