Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sos czerwony

Kuchnia w??oska
1 kg dojrza??ych pomidor??w
1 du??a cebula
1 marchewka
1 ??odyga selera naciowego
2 zÄ?bki czosnku
szczypta czerwonej ostrej papryki
1 ??y??ka cukru
1 ??y??ka octu
1 ga??Ä?zka rozmarynu
4 listki bazylii
4 ??y??ki oliwy z oliwek
s??l
Umyte pomidory i pokrojone warzywa - cebulÄ?, marchew, seler i czosnek - w??o??yÄ? do rondla i gotowaÄ? godzinÄ?. Ugotowane warzywa przetrzeÄ? przez sito. Przecier prze??o??yÄ? do rondla, dodaÄ? szczyptÄ? ostrej papryki, cukier, ocet, bazyliÄ?, rozmaryn, s??l, oliwÄ? i gotowaÄ? oko??o 10 minut. Po zako??czeniu gotowania wyjÄ?Ä? li??cie bazylii i rozmarynu. Sos czerwony podawaÄ? do gotowanych miÄ?s.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design