Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sos zielony

Kuchnia w??oska
80 g natki pietruszki
miÄ?kisz z 1 bu??ki
2 solone sardele (anchois)
1 ??????tko na twardo
1 zÄ?bek czosnku
6 kapar??w
1 ??y??ka octu
12 ??y??ek oliwy z oliwek
s??l i pieprz
MiÄ?kisz bu??ki namoczyÄ? na kilka minut w occie, a nastÄ?pnie dobrze wycisnÄ?Ä?. Czosnek, pietruszkÄ?, kapary i sardele (umyte i oczyszczone z o??ci) zemleÄ? w maszynce. DodaÄ? miÄ?kisz z bu??ki i ??????tko. Wszystkie sk??adniki dok??adnie mieszaÄ?, dodajÄ?c stopniowo oliwÄ?. Gdy masa bÄ?dzie jednolita, przyprawiÄ? jÄ? do smaku solÄ? i pieprzem. PodawaÄ? do gotowanych miÄ?s lub do innych da?? z bia??ego miÄ?sa.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design