Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Rago??t z ryby

Kuchnia w??oska
1 ryba gallinella zwana kap??onem o wadze 300 g
1 du??a cebula
2 ga??Ä?zki rozmarynu
3 ga??Ä?zki natki pietruszki
5 ??y??ek oliwy z oliwek
s??l
Do rondla wlaÄ? oliwÄ? i lekko podsma??yÄ? na niej pokrojonÄ? cebulÄ?. RybÄ? oczy??ciÄ?, odfiletowaÄ?, pokroiÄ? na kawa??ki, w??o??yÄ? do rondla z cebulÄ? i gotowaÄ? 3 minuty. Po up??ywie tego czasu zalaÄ? zimnÄ? wodÄ?, dodaÄ? s??l, rozmaryn i natkÄ? pietruszki. Ca??o??Ä? gotowaÄ? oko??o 30 minut, a nastÄ?pnie rybÄ? przetrzeÄ? przez sito. GotowÄ? potrawkÄ? prze??o??yÄ? do rondla, kilka minut trzymajÄ?c jÄ? na ogniu, by rago??t lekko odparowa??o. Tak przygotowane rago??t s??u??y do przyprawiania ryb gotowanych, pieczonych oraz makaronu i ry??u.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design