Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sos orzechowy

Kuchnia w??oska
400 g orzech??w w??oskich
1/2 zÄ?bka czosnku
2 ??y??ki miÄ???szu z chleba
1/4 ??y??ki wazowej ??mietany
4 ??y??ki oliwy z oliwek
s??l
Do mo??dzierza w??o??yÄ? wy??uskane z ??upin i obrane ze sk??rki orzechy, czosnek, s??l oraz namoczony i wyci??niÄ?ty chleb. Wszystkie sk??adniki dok??adnie rozetrzeÄ? i wymieszaÄ?, a nastÄ?pnie cienkÄ? stru??kÄ? dolewaÄ? do nich oliwÄ? i ??mietanÄ?, ca??y czas mieszajÄ?c. Gotowy sos powinien byÄ? jednolity i gÄ?sty. Sos orzechowy doskonale nadaje siÄ? do przyprawiania klusek ziemniaczanych, makaronu krajanka i panasotini (rodzaj nadziewanego pieroga).
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design