Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Jab??ka po normandzku 10 min

Kuchnia z szybkowaru
8 winnych jab??ek
8 kawa??k??w cukru
8 ??y??eczek od kawy galaretki porzeczkowej
1 opakowanie cukru waniliowego
1 kieliszek w??dki (najlepiej kalwadosu)
1 kieliszek soku jab??kowego lub p??ynnego owocu z jab??ek
6 dag mas??a
0,5 szklanki ??mietanki
Jab??ka obraÄ?, wydrÄ???yÄ? gniazda nasienne, do ka??dego w??o??yÄ? do ??rodka kawa??ek cukru, wlaÄ? trochÄ? w??dki, wsypaÄ? cukru waniliowego, na to po??o??yÄ? ma??Ä? ??y??eczkÄ? galaretki porzeczkowej i wi??rek mas??a. ResztÄ? mas??a rozgrzaÄ? w szybkowarze, u??o??yÄ? w nim ciasno jab??ka, wlaÄ? sok jab??kowy i szybkowar zamknÄ?Ä?. OgrzewaÄ? 10 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Po roz??o??eniu wraz z sosem do kompotierek polaÄ? ??mietankÄ?. PodawaÄ? z kruchymi ciasteczkami.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design