Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sosy zimne do pasztet??w

majonez
??????tko
p???? ??y??eczki musztardy
szklanka oleju sojowego
s??l
cukier
sok z cytryny (ocet)
Surowe ??????tko starannie oddzielone od bia??ka rozetrzeÄ? z musztardÄ? w litrowym naczyniu. UbijajÄ?c stale w jednÄ? stronÄ? trzepaczkÄ?, dolewaÄ? bardzo cienkim strumieniem olej o temperaturze pokojowej. W miarÄ? gÄ?stnienia masy strumie?? oleju mo??na zwiÄ?kszyÄ?. UbitÄ? gÄ?stÄ? masÄ? doprawiÄ? do smaku cukrem, sokiem z cytryny lub octem, posoliÄ? i rozrzedziÄ? wodÄ? do po??Ä?danej gÄ?sto??ci. Gotowy majonez och??odziÄ?. Z podanej ilo??ci sk??adnik??w otrzymuje siÄ? ok. 1,5 szklanki sosu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design