Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sos tatarski

Jajo
??????tko
2 ??y??ki musztardy
p???? szklanki oleju sojowego
p???? szklanki ??mietany
5 dag grzyb??w marynowanych
5 dag korniszon??w
2 ??y??eczki posiekanego szczypiorku
s??l
pieprz
ocet
cukier
Ugotowane na twardo jajo obraÄ? i oddzieliÄ? bia??ko. ??????tko ugotowane i ??????tko surowe utrzeÄ? z musztardÄ? (p???? ??y??eczki) w litrowym naczyniu. UbijajÄ?c stale w jednÄ? stronÄ? trzepaczkÄ?, dolewaÄ? cienkim strumieniem olej o temperaturze pokojowej. Do ubitego majonezu dodaÄ? resztÄ? musztardy, drobno posiekane bia??ko, szczypiorek, grzyby i korniszony, a nastÄ?pnie wymieszaÄ? ze ??mietanÄ?, doprawiÄ? do smaku cukrem, octem, pieprzem i solÄ?. Gotowy sos och??odziÄ?. Z podanej ilo??ci sk??adnik??w otrzymuje siÄ? ok. 2 szklanki sosu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design