Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sos pieczarkowy

25-30 dag pieczarek
du??a cebula
1,5 ??y??ki mas??a
1,5 ??y??ki mÄ?ki
szklanka roso??u (wywaru z warzyw)
p???? szklanki ??mietany
cytryna
??????tko
2 ??y??eczki posiekanej naci pietruszki
kieliszek bia??ego wina lub madery
s??l
pieprz
Pieczarki dok??adnie oczy??ciÄ?, op??ukaÄ?, przyciÄ?Ä? trzony, starsze obraÄ? ze sk??rki, pokrajaÄ? w paseczki. CebulÄ? obraÄ?, posiekaÄ? i udusiÄ? z pieczarkami na ma??le, podlewajÄ?c roso??em lub wywarem z warzyw. Gdy pieczarki sÄ? miÄ?kkie, rozprowadziÄ? mÄ?kÄ? roso??em, dodaÄ? do sosu, zagotowaÄ? mieszajÄ?c i posoliÄ?. WymieszaÄ? ze ??mietanÄ?, dodaÄ? trochÄ? pieprzu, naÄ? pietruszki i przyprawiÄ? sokiem z po??owy cytryny. Przed podaniem dodaÄ? surowe ??????tko i podgrzaÄ? nie gotujÄ?c. Mo??na wlaÄ? kieliszek bia??ego wina lub madery. Z podanej ilo??ci sk??adnik??w otrzymuje siÄ? ok. 2 szklanki sosu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design