Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sos cytrynowy

Cytryna
2 ??y??ki mas??a (margaryny),
2,5 ??y??ki mÄ?ki
2 szklanki roso??u
(wywaru z warzyw)
1-2 ??????tka
s??l
T??uszcz rozetrzeÄ? z mÄ?kÄ?, rozprowadziÄ? zimnym roso??em lub wywarem i zagotowaÄ? stale mieszajÄ?c. WycisnÄ?Ä? sok z cytryny i dodaÄ? trochÄ? sk??rki otartej z cytryny. PosoliÄ? do smaku, dodaÄ? surowe ??????tka i podgrzaÄ? nie gotujÄ?c. Z podanej ilo??ci otrzymuje siÄ? 2 szklanki sosu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design