Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sos musztardowy

10 dag ??agodnej musztardy (nie sarepskiej)
ma??a cebula
2 ??y??ki t??uszczu
2,5 ??y??ki mÄ?ki
2 szklanki roso??u (wywaru z warzyw)
s??l
cukier
CebulÄ? obraÄ?, pokrajaÄ? w bardzo cienkie plasterki, udusiÄ? na t??uszczu i przetrzeÄ? przez sito. MÄ?kÄ? zrumieniÄ?, dodaÄ? jÄ? do przetartej cebuli, rozprowadziÄ? zimnym roso??em lub wywarem, zagotowaÄ?, dodaÄ? musztardÄ?, s??l i cukier do smaku. Mo??na zabarwiÄ? karmelem. Otrzymuje siÄ? 2 szklanki sosu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design