Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sos korniszonowy

15 dag korniszon??w
cebula
2 ??y??ki t??uszczu
2,5 ??y??ki mÄ?ki
2 szklanki roso??u (wywaru z warzyw)
s??l
cukier
CebulÄ? obraÄ?, posiekaÄ? i udusiÄ? na t??uszczu. MÄ?kÄ? zrumieniÄ?, dodaÄ? do uduszonej cebuli, rozprowadziÄ? zimnym roso??em lub wywarem i zagotowaÄ?. W??o??yÄ? korniszony pokrajane w bardzo cienkie plasterki (du??e dzieliÄ? na po????wki lub Ä?wiartki) i ponownie zagotowaÄ?. PrzyprawiÄ? do smaku solÄ? i cukrem. Mo??na zabarwiÄ? karmelem. Z podanej proporcji otrzymuje siÄ? 2 szklanki sosu.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design