Kuchnia z szybkowaru
60 dag gotowanych kartofli
30 dag mÄ?ki
1 jajo
powid??a ??liwkowe do posmarowania
cukier puder do posypania, ewentualnie do polania ??mietana, lub stopione mas??o
s??l do smaku |
W szybkowarze postawiÄ? wodÄ? do zagotowania (po??owÄ? objÄ?to??ci szybkowaru). W tym czasie ze zmielonych kartofli, mÄ?ki i jaja zagnie??Ä? ciasto jak na kopytka, rozwa??kowaÄ? je na 2 kwadraty. Ka??dy kwadrat posmarowaÄ? powid??ami i oddzielnie zwinÄ?Ä?. PowstanÄ? 2 strucelki. Ka??dÄ? zawinÄ?Ä? w p????tno i w??o??yÄ? do szybkowaru. Szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 12-13 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. Strucelki wyjÄ?Ä?, ostro??nie odwinÄ?Ä?, pokroiÄ?, posypaÄ? cukrem pudrem. PodawaÄ? na gorÄ?co polane ??mietanÄ? lub stopionym mas??em.
|