Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sos beszamelowy

Szklanka roso??u
szklanka ??mietany
1,5 ??y??ki mas??a (margaryny)
2 ??y??ki mÄ?ki
3 dag sera tartego (ementaler, tyl??ycki, parmezan)
1-2 ??????tka
sok z cytryny
s??l
cukier
T??uszcz stopiÄ?, zmieszaÄ? z mÄ?kÄ?, zasma??yÄ? nie rumieniÄ?c. RozprowadziÄ? roso??em, zagotowaÄ?. PrzyprawiÄ? do smaku solÄ?, sokiem z cytryny, wymieszaÄ? z ??????tkami, ??mietanÄ? i tartym serem. PodgrzaÄ?, ale nie gotowaÄ?. Zamiast roso??u i ??mietany mo??na u??yÄ? mleka (w??wczas przyprawiÄ? do smaku rozpuszczonÄ? kostkÄ? przyprawy do zup).
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design