Kuchnia wÄ?gierska
podroby z 2 kurczak??w
1 ??y??ka mÄ?ki
1 kieliszek czerwonego wina
40 g mas??a
szczypta startej sk??rki z cytryny lub 1 ??y??eczka soku cytrynowego
3-4 grzyby
1 fili??anka kwa??nej ??mietany
1/2 cebuli s??l
1 li??Ä? laurowy |
Podroby z kurczak??w oczy??ciÄ?, posoliÄ? i ugotowaÄ? na miÄ?kko w wodzie z dodatkiem czerwonego wina, startÄ? sk??rkÄ? z cytryny, cebulÄ? i li??ciem laurowym. PrzyrzÄ?dziÄ? z??otÄ? zasma??kÄ? i rozprowadziÄ? jÄ? odcedzonym roso??em z podrob??w. MiÄ?so oddzieliÄ? od ko??ci i razem z ugotowanym ??o??Ä?dkiem, surowÄ? wÄ?tr??bkÄ? i obranymi, umytymi grzybami drobno posiekaÄ?, dodaÄ? do sosu i gotowaÄ? ok. 10 min. Przed podaniem wymieszaÄ? sos z kwa??nÄ? ??mietanÄ?. Sos podaje siÄ? do gotowanego i pieczonego drobiu.
|