Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
Sos selerowy

Kuchnia wÄ?gierska
30 g t??uszczu
1 drobno posiekany Ii??Ä? z natki selera
2 ??y??ki mÄ?ki
1 ??y??ka pokrajanej cebuli
1 fili??anka kwa??nej ??mietany
ros????
Seler obraÄ?, umyÄ? i pokroiÄ? w drobnÄ? kostkÄ?. Do zrumienionej na t??uszczu cebuli dodaÄ? kostki selera i pokrojony li??Ä? selera, zalaÄ? niewielkÄ? ilo??ciÄ? roso??u i dusiÄ? do miÄ?kko??ci pod przykryciem. Gdy wywar siÄ? wygotuje, opr??szyÄ? mÄ?kÄ? i pieprzem, dodaÄ? roso??u i tak d??ugo gotowaÄ?, a?? sos bÄ?dzie zawiesisty. DodaÄ? kwa??nÄ? ??mietanÄ? i stale mieszajÄ?c jeszcze raz zagotowaÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design