Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SOS CEBULOWY BIA?Y

20 dag cebuli,
3 ??y??ki mas??a lub innego t??uszczu,
szklanka wywaru z w??oszczyzny,
3 ??y??ki mÄ?ki,
p???? szklanki ??mietany,
cukier,
s??l,
ziele angielskie
CebulÄ? obraÄ?, pokrajaÄ? i udusiÄ? na t??uszczu do miÄ?kko??ci (nie rumieniÄ?) dodaÄ? kilka ziaren ziela angielskiego i podlewaÄ? wywarem. Gdy cebula zmiÄ?knie, przetrzeÄ? przez sito, rozprowadziÄ? wywarem, lekko zasma??yÄ? mÄ?kÄ? i podprawiÄ? ??mietanÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design