Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SOS HOLENDERSKI

2/3 szklanki wywaru z w??oszczyzny,
szklanka mleka,
??y??eczka mÄ?ki ziemniaczanej,
3 ??y??ki mas??a,
3 ??????tka,
p???? cytryny,
s??l,
cukier,
pieprz
Do przecedzonego wywaru dodaÄ? cukier zmielony pieprz, mleko, mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ?, ??????tka i mas??o. Rondel z sosem wstawiÄ? do wiÄ?kszego naczynia z wrzÄ?cÄ? wodÄ?. UbijaÄ? trzepaczkÄ?, a?? sos zgÄ?stnieje. NastÄ?pnie dodaÄ? sok z cytryny. PodawaÄ? do szparag??w kalafior??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design