Kuchnia z szybkowaru
1 szklanka kaszy gryczanej (bia??ej)
2 szklanki ??mietany
niepe??na szklanka cukru (20 dag)
1 kieliszek araku
3 dag mas??a
1 ??y??ka bu??ki tartej
otarta sk??rka z 1 cytryny |
Nie perforowanÄ? wk??adkÄ? lub formÄ? budyniowÄ? wysmarowaÄ? mas??em i wysypaÄ? tartÄ? bu??kÄ?. Kwa??nÄ? dobrÄ? ??mietanÄ? wymieszaÄ? z pozosta??ymi sk??adnikami, w??o??yÄ? do wk??adki, przykryÄ?.
WstawiÄ? wk??adkÄ? do szybkowaru, szybkowar zamknÄ?Ä? i ogrzewaÄ? 15 minut od momentu przekroczenia progu ci??nienia wewnÄ?trznego. PodawaÄ? polanÄ? konfiturÄ? lub sokiem owocowym.
|