Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SOS SZODONOWY

10 dag cukru,
3 ??????tka szklanka wina czerwonego,
??y??eczka mÄ?ki ziemniaczanej,
kilka go??dzik??w
??????tka utrzeÄ? z cukrem do bia??o??ci (w naczyniu emaliowanym), dodaÄ? go??dziki, wlaÄ? wino i wstawiÄ? do naczynia z wrzÄ?cÄ? wodÄ?. Sos ubijaÄ? trzepaczkÄ?, a?? zgÄ?stnieje (woda w naczyniu powinna siÄ? gotowaÄ?). PodawaÄ? na gorÄ?co, do deser??w lub biszkopcik??w.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design