Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SOS CEBULOWY

5 cebul,
2 ??y??ki mas??a,
2 jab??ka,
1,5 l wywaru z jarzyn,
1 ??y??ka mÄ?ki,
1 li??Ä? laurowy,
cukier,
s??l
Do wywaru jarzynowego wrzuciÄ? jab??ka krajane ze sk??rkÄ? i ugotowaÄ?. RozgrzaÄ? mas??o i udusiÄ? na nim drobno posiekane cebule. Kiedy bÄ?dÄ? miÄ?kkie, zrobiÄ? rumianÄ? zasma??kÄ? z ??y??ki mÄ?ki i podprawiÄ? niÄ? cebulÄ?. DodaÄ? jab??ka gotowane w wywarze z jarzyn i ca??o??Ä? przetrzeÄ? przez sito lub zmiksowaÄ?. Mo??na doprawiÄ? sokiem z cytryny, osoliÄ?.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design