Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
SOS IMBIROWY Z CEBULÄ? DYMKÄ? (do ryby)

Kuchnia chi??ska
1/4 szklanki oleju
2 ??y??eczki oleju sezamowego (dowolnie)
1/4 ??y??eczki pieprzu
1/4 ??y??eczki soli
3 plasterki ??wie??ego imbiru pokrajanego jak makaron lub 1 ??y??eczka imbiru w proszku
2 cebule dymki lub 1/2 p??czka szczypiorku pokrajanego na ma??e kawa??ki
3 ??y??ki sosu sojowego
2 ga??Ä?zki zielonej kolendry lub pietruszki
Olej wlaÄ? do rondla, postawiÄ? na ma??ym ogniu. UgotowanÄ? rybÄ? u??o??yÄ? na gorÄ?cym p????misku, posypaÄ? solÄ?, pieprzem, imbirem sproszkowanym lub w paseczkach i kawa??eczkami cebuli dymki lub szczypiorkiem. ZwiÄ?kszyÄ? p??omie?? pod rondlem z olejem, mocno zagrzaÄ?, polaÄ? rybÄ?, pokropiÄ? sosem sojowym i olejem sezamowym. PrzybraÄ? naciÄ? kolendry lub pietruszki, podawaÄ? natychmiast.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design