Kuchnia chi??ska
1/4 szklanki oleju
2 ??y??eczki oleju sezamowego (dowolnie)
1/4 ??y??eczki pieprzu
1/4 ??y??eczki soli
3 plasterki ??wie??ego imbiru pokrajanego jak makaron lub 1 ??y??eczka imbiru w proszku
2 cebule dymki lub 1/2 p??czka szczypiorku pokrajanego na ma??e kawa??ki
3 ??y??ki sosu sojowego
2 ga??Ä?zki zielonej kolendry lub pietruszki |
Olej wlaÄ? do rondla, postawiÄ? na ma??ym ogniu. UgotowanÄ? rybÄ? u??o??yÄ? na gorÄ?cym p????misku, posypaÄ? solÄ?, pieprzem, imbirem sproszkowanym lub w paseczkach i kawa??eczkami cebuli dymki lub szczypiorkiem. ZwiÄ?kszyÄ? p??omie?? pod rondlem z olejem, mocno zagrzaÄ?, polaÄ? rybÄ?, pokropiÄ? sosem sojowym i olejem sezamowym. PrzybraÄ? naciÄ? kolendry lub pietruszki, podawaÄ? natychmiast.
|