Kuchnia chi??ska
1 1/2 szklanki wywaru I lub roso??u
1 1/2 ??y??eczki mÄ?ki ziemniaczanej
2 ??y??eczki sosu sojowego
szczypta cukru
??wie??o zmielony pieprz lub chilli do smaku
1 roztarty zÄ?bek czosnku |
MÄ?kÄ? ziemniaczanÄ? rozprowadziÄ? 4 ??y??kami zimnego wywaru. Pozosta??e sk??adniki (opr??cz czosnku) wymieszaÄ? w rondlu, doprowadziÄ? do wrzenia, mieszajÄ?c wlaÄ? mÄ?kÄ? ziemniaczanÄ?, ciÄ?gle mieszajÄ?c doprowadziÄ? do zagotowania, dodaÄ? czosnek, zamieszaÄ?, zestawiÄ? z ognia. PodawaÄ? na gorÄ?co do rolek lub pierog??w.
Proporcje: na 1 1/2 szklanki
|