Przepisy kulinarne, kuchia, przepisy, ciasta, potrawy...
Poezja, Słynne cytaty


Ciasta
Desery
Dr??b
Dziczyzna
Inne miÄ?so
Napoje
Potrawy jednogarnkowe
Potrawy mleczne
Potrawy mÄ?czne i zbo??owe
Potrawy z grzyb??w
Potrawy z jaj
PrzekÄ?ski
Ryby i owoce morza
Sa??atki
Sosy
Wieprzowina
Wo??owina
Zupy
ZAPRAWA FRANCUSKA DO SA?ATEK LUB SUR??WEK

2 ??y??ki soku cytrynowego lub octu owocowego
1 ??y??ka musztardy
4 ??y??ki umytych, drobno posiekanych listk??w ro??lin przyprawowych (pietruszka, szczypiorek, estragon, bazylia)
woda
s??l
pieprz
W ma??ej miseczce rozetrzeÄ? musztardÄ? z dodatkiem soku cytrynowego i listk??w ro??lin przyprawowych. Otrzymany sos rozrzedziÄ? dodatkiem 2-3 ??y??ek ch??odnej, przegotowanej wody. PrzyprawiÄ? do smaku solÄ? i pieprzem. PrzykryÄ?, wstawiÄ? do lod??wki. WykorzystywaÄ? do wszelkich odmian sa??aty li??ciastej i cykorii, a tak??e do sa??atek przygotowywanych z jednego gatunku warzyw. Mo??na przechowywaÄ? w lod??wce 2-3 dni.
Š 2001 your site
Site Made By: Frost Zone Design